Blog

İstanbul Gezi Rehberi: İstanbul’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Müze

02.11.2022

Eşsiz güzelliği, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan şahane boğazlarıyla herkesi kendine hayran bırakan İstanbul, tarihi dokusuyla da büyüleyici bir yapıya sahip. Tarih boyunca çok önemli imparatorluklara ve devletlere başkentlik yapan bu güzel şehirde aynı zamanda oldukça değerli müzeler yer alıyor. 

Yolunuz bu güzel şehre düştüyse ve tarihi en ince detayına kadar solumak istiyorsanız bazı durakları kesinlikle görmelisiniz. İşte İstanbul’da mutlaka görmeniz gereken 5 müze!

Yerebatan Sarnıcı

Günümüzden tam 1500 yıl önce Bizans Devleti tarafından inşa edilen ve uzun bir süre boyunca İstanbul’da yaşayanların su ihtiyacını karşılayan Yerebatan Sarnıcı’nı mutlaka duymuşsunuzdur.

Uzun süredir restorasyon işlemleriyle gündemde olan ve kısa bir süre önce yine ziyaretçilere açılan Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’da gezmeden geçmemeniz gereken duraklardan birisi.

Gizemli atmosferi, içerisinde yer alan tarihi eserleri ve sanat sergileri ile büyüleyici olan Yerebatan Sarnıcı haftanın yedi günü 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. 

İstanbul’un Fatih semtinde yer alan Yerebatan Sarnıcı’nın 2022 yılı giriş ücretleri ise şöyle: 

  • Öğrenci ve öğretmen: 20 TL
  • Yerli ziyaretçiler: 50 TL
  • Yabancı ziyaretçiler: 190 TL

Panorama 1453

İstanbul deyince 1453 tarihinin akla gelmemesi mümkün değil. Nitekim Panorama 1453’ü ziyaret ettiğiniz takdirde bu büyük fethin detaylarına çok daha yakından şahitlik edebilir, konumu ve içeriğiyle tarihi atmosferi solumayı sağlayan müzeye kendinizi kaptırabilirsiniz!

Tıpkı Yerebatan Sarnıcı gibi haftanın her günü ziyaret edilebilen Panorama 1453’ü saat 08.00 ile 19.00 saatleri arasında görebilirsiniz.

Panorama 1453 Zeytinburnu semti sınırlarında yer alan Topkapı Parkı iç yolunda konumlanıyor. 

Kredi kartı ve nakit olarak ödeme yapılarak giriş yapılabilen Panorama 1453’ün 2022 yılı giriş ücretleri aşağıdaki gibi:

  • Öğrenci, öğretmen ve askeri personel: 20 TL
  • Tam bilet: 30 TL
  • Yabancı ziyaretçi: 80 TL 

Madame Tussauds İstanbul

Tarihi okumak ve müzelerde tarihi detayları incelemek oldukça keyifli. Peki ya tarihi figürlerin simalarını, boylarını, fiziki yapılarını incelemek?

Bu konseptte yola çıkan ve dünyanın pek çok önemli metropolünde yer aldığı gibi İstanbul’da da bulunan Madame Tussauds, tarihe etki etmiş önemli figürlerin bal mumu heykellerinin sergilendiği önemli bir merkez.

İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde yer alan bu şahane müzeyi kolayca ziyaret edebilirsiniz. Okullar ve kurumlara özel ziyaret turu fırsatları sağlayan Madame Tussauds İstanbul’a giriş yapmak için 176 TL ödemeniz gerekiyor. Bununla birlikte farklı konseptleri de inceleyebilmenizi sağlayan farklı biletler ve ücretler de bulunuyor. 

Bu şahane bal mumu müzesini haftanın her günü 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz ancak müzeye girişin 20.00 itibariyle sonlandığına dikkat etmelisiniz! 

İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul deyince fetih, fetih deyince Fatih, Fatih deyince de Tarihi Yarımada denilen bölgenin dokusunu sıralamak mümkün! Kafanızı kaldırıp gökyüzüne baktığınızda çok farklı kültürlere ev sahipliği yapmış ve zamana karşı direnmiş binaları görebileceğiniz Fatih’de yer alan bir diğer müze de İstanbul Arkeoloji Müzesi!

Dünya’nın en büyük müzelerinden biri olan ve içerisinde bir milyonu aşkın eser bulunduran İstanbul Arkeoloji Müzesi, “Müzeler Kampüsü” olarak nitelendirilebilecek kompleksin 3 ayağından birisi.

Türkiye’nin müze olarak inşa edilen en eski binası olmasıyla da farklı bir değer taşıyan İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin kurucusu, “Kaplumbağa Terbiyecisi” adlı ünlü eseriyle de tanıyabileceğiniz Osman Hamdi Bey! Aslında bu detay dahi İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin başlı başına bir tarih olduğunu ortaya koyuyor!

Haftanın her günü açık olan bu şahane müzeye saat 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaret mümkün. Ancak gişeler 19.00’da kapandığı için bu saatten önce müzeye girmiş olmanız ve 100 TL ödeyerek giriş biletinizi almanız gerekiyor. 

İstanbul Deniz Müzesi

İstanbul’un göz bebeği semtlerinden biri olan Beşiktaş’ta yer alan İstanbul Deniz Müzesi de bu harika şehirde görmeniz gereken müzelerden birisi. Türkiye’nin bu alandaki en büyük müzesi olması bir yana, koleksiyonundaki çeşitliliğiyle dünyanın da en önemli müzelerinden biri olan İstanbul Deniz Müzesi aynı zamanda ülkemizin ilk askeri müzesi olma özelliğini taşıyor!

Ünlü Türk denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın türbesinin de yer aldığı müzeyi kış dönemi boyunca hafta içi 09.00-17.00, hafta sonu ise 10.00-18.00 saatleri arasında ve kapanış saatinden 1 saat önce bilet aldığınız takdirde ziyaret edebilirsiniz. Müze Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

İstanbul Deniz Müzesini gezmek için 2022 yılında 25 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Öğrenciler müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor.

Rent Trendy ile Aracınızı Kiralayın, İstanbul’un En İyi Müzelerini Turlayın!

İstanbul bir kültür beşiği ve bu tarihi şehirde müze gezmek büyük bir zevk. Bununla birlikte en iyi müzeleri gezebilmek için semtler arasında yer değiştirmeniz gerekiyor. Bir turist olarak bu büyük şehirde konforlu ve rahat bir ulaşımın tadını çıkarmak için Rent Trendy ile aracınızı hemen kiralayıp müze turuna başlayabilirsiniz.

Tek tık’la kolay araç kiralama hizmeti sağlayan Rent Trendy’de bütçenize ve tarzınıza en uygun aracı bulabilir, İstanbul’un tarihi dokusunun tadını daha keyifli bir şekilde çıkarabilirsiniz!

Rent Trendy sayesinde tarihin pek çok farklı öznesine başkentlik yapan bu şahane şehrin müzelerini gezmek için ister 1 günlük isterseniz daha uzun süreli planlar yapabilir ve müzelerdeki eserlerin tadını zihniniz rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz!